Tomaat in de klas

Lespakket "Mendels tomatenplantjes"

Project tijdelijk niet beschikbaar!

Home » Over ons

Over ons

BASF Vegetable Seeds werkt voortdurend aan de ontwikkeling van verbeterde rassen op basis van de behoeftes van de groenteketen, consumenten trends en maatschappelijke ontwikkeling. Samen met partners wil het actief bijdragen aan een betere groenteconsumptie met innovaties die duurzaam, gezond en lekker zijn. Op de hoofdlocatie in Nunhem bevinden zich laboratoria ter ondersteuning van de wereldwijde veredelingsactiviteiten en moderne kassen en proefvelden voor de veredelingsprogramma’s van o.a. prei, komkommer, spinazie, tomaat en wortel. Daarnaast zijn er uitgebreide faciliteiten t.b.v. zaadschoning en -verwerking en kwaliteitscontrole. Onder de merknaam Nunhems® biedt BASF gespecialiseerde adviezen en 1.200 groenterassen in 24 gewassen aan de professionele tuinbouw en de gehele groenteketen. De hoogwaardige zaden worden geëxporteerd naar klanten in ruim 100 landen.

Logo Wageningen UR

Zonder planten geen leven op aarde, geen eten, geen zuurstof. Planten werken elke dag heel hard voor ons. Maar hoe kunnen we planten nog slimmer inzetten? De uitdagingen waar we in Nederland en internationaal voor staan zijn groot. De wereldbevolking groeit explosief. Hoe kunnen we al deze mensen gezonde voeding geven en tegelijk werken aan vermindering van bijvoorbeeld broeikasgassen?

Meer dan 6.500 medewerkers en 10.000 studenten uit ruim honderd landen werken in ons domein van gezonde voeding en leefomgeving overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven. Creatieve, innovatieve studenten kunnen bij ons een opleiding op hbo of wo niveau volgen. Een vierjarige Bachelor of Profession opleiding biedt goede kansen op de arbeidsmarkt en kan ook toegang geven tot een Master of Science opleiding. Het universitaire traject bestaat uit een driejarige Bachelor of Science opleiding gevolgd door een tweejarige Master of Science. Afgestudeerden vinden snel een baan bij bedrijven als Nunhems en ook binnen onze eigen organisatie.

Tweet this
Bookmark on Google
Share on LinkedIn